Loading...

Dieptemassage

Wat is een dieptemassage en wie kan er mee gebaat zijn?

OntspanningsMassage
Dieptemassage is een krachtige vorm van massage waarbij diepwerkende technieken worden gebruikt om spierspanningen en verklevingen los te maken en de doorbloeding te stimuleren.
Mensen met bewegings- en/of pijnklachten in spieren (acuut of chronisch), pezen of gewrichten kunnen baat hebben bij deze massage. Ook bij mensen met andere vormen van pijn (van hoofdpijn tot pijn in de voet) kunnen verbetering ervaren met deze behandeling.

Voordelen

Vermindering van pijn Vergroten beweeglijkheid gewrichten
Krachttoename Verbeteren van doorbloeding
Verlichting spierspanning Medicijnvrije behandeling

Praktisch

We starten de sessie met een kort gesprek om zicht te krijgen in het ontstaan en verloop van de klacht(en). Daarna gaan we aan de slag op de massagetafel. Een dieptemassage gebeurt op de blote huid. Met behulp van een natuurlijke olie worden de verklevingen los gemaakt. Er wordt diep gewerkt maar steeds met respect voor de pijngrens van elk individu. Een sessie duurt ongeveer 45 min. Afhankelijk van de klacht zijn meestal een vijftal sessies nodig om het lichaam terug in balans te brengen. Heel wat klachten zijn reeds na één tot drie sessies duidelijk verbeterd of verdwenen.

Na de behandeling

Na een dieptemassage is het goed om het rustiger aan te doen. Tot 2 à 3 dagen na de behandeling kan er stijfheid ervaren worden. Het is aanbevolen om veel water en kruidenthee te drinken zodat de vrijgekomen afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten.