Loading...

Missie

Bij een gezonde levensstijl denken mensen vaak wel aan bewegen en gezond eten, maar vergeten dat ontspanning net zo belangrijk is.
Het constant “onder druk” staan is een ware uitputtingsslag voor ons lichaam. Signalen zoals algemene vermoeidheid, slapeloosheid, piekergedachten, hoofdpijn… worden genegeerd of (erger nog) gecamoufleerd met medicatie. Gelukkig kan ons lichaam zich zeer snel aanpassen en beschikken we over een enorme voorraad veerkracht. Ons lichaam is een ingenieus systeem dat, net als de natuur, steeds op zoek is naar het ideale evenwicht. Om dit herstellingsproces zijn gang te kunnen laten gaan, dient ons lichaam echter in een rusttoestand te zijn.
In realiteit gunnen we ons vaak deze rust niet. Want naast het werk, huishouden, sporten, relatie, familie en vrienden blijft er weinig tijd over. Die tijd gebruiken voor een ontspannen moment blijkt lastig. We hollen van de ene naar de andere afspraak en vergeten te luisteren naar ons lichaam dat af en toe ook zijn rust nodig heeft.
Ontspannen vraagt dus om meer dan alleen tijd maken voor jezelf. Het vraagt ook om een omschakeling in je hoofd (en in je spieren trouwens). Je helemaal laten meeslepen in de ontspanning is zo makkelijk nog niet. Toch is het ontzettend belangrijk om hier wél je aandacht aan te geven. Een lichaam in rust krijgt immers de kans om op kracht te komen, te herbronnen en in balans te blijven.
Ben je vergeten hoe het voelt om ontspannen te zijn? Heb je behoefte aan herbronnen of om even terug op adem te komen? Bij het ZenRecept maken we tijd en ruimte voor jouw rustmoment.
Wil je graag advies over welke behandelingen jou op dit moment het best ondersteunen, neem gerust contact op met mij via e-mail of bel me voor een vrijblijvend gesprek. Meer info op de contactpagina.
voetreflex
Het juiste moment om te ontspannen is wanneer je daar geen tijd voor hebt